Dekhengst Warbere Curragh van de Haar

Warber (roepnaam), de door ons gefokte Connemara-ponyhengst, is verkocht aan Chantal De Jong de Ruijter, en wordt nu uitgebracht in de sport door Britney de Jong.

Warber blijft bij ons beschikbaar door middel van diepvriessperma.

Hij is reservekampioen Hengstenkeuring 2015 en goedgekeurd met een 1e premie. Tijdens het vrijspringen maakte hij de positieve verwachting van de jury waar. Warber is een door het NRPS erkende hengst.

Geboren
Warber is geboren op 8 april 2013.

Eigenschappen
Warber is een rijtypische, actieve, scherpe hengst met een uitstekend stalgedrag. Daarbij heeft hij ook nog een zeer mooie kleur (valk). Zijn stokmaat is 146 cm.

Waardering in stamboek
Type 9, hoofd 9, hals 9, schouder 9, lichaam 9, achterhand 9, voorbenen 9, achterbenen 9, stap vooraanzicht 9, stap achteraanzicht 9, draf 9.

Vader, moeder en zus
– Vader: Paddy van Strijthagen, kan zeer goed springen en loopt Z-dressuur.
– Moeder: Donatella van de Leliaard, heeft de predicaten preferent en prestatiesport. Zij bracht al meerdere uitstekende nakomelingen voort.
– Volle zus: Nienke van de Haar, was jeugdkampioen op de Merriekeuring 2016.

Dekhengst meinte van de Haar

Meinte is een door ons gefokte Connemara-ponyhengst. 

Meinte is bij ons beschikbaar als dekhengst door middel van natuurlijke dekking.

Hij is goedgekeurd met een 1e premie. klasse 2. Tijdens het vrijspringen toont hij oog voor de sprong. Meinte is ook een door het NRPS erkende hengst.

Geboren
Meinte is geboren op 25 april 2016.

Eigenschappen
Meinte is een pony met een heerlijk rustig karakter een echte gezinspony. Een pony die het ook in de sport heel goed zal doen met zijn ruime gangen. Zijn stokmaat nu is 143 cm.

 

Vader en moeder
–  Vader: Sternbergs Moccachino (importhengst).
–  Moeder: Djoeke van de Haar, stermerrie.
–  In de moederlijn vinden we de bekende namen van Donatella van de Leliaard, Nancy van de Kibboets, van Atlantic Currach en Snoopy van de Leliaard.